Mijn doel is om leerlingen (van jong tot oud) eigenaar te maken van hun leerproces. Ik wil hen niet alleen ondersteunen bij leerbehoeftes en leerdoelen, maar ook bij het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen in hun eigen leervermogen.

Intake

Na aanmelding van uw kind, wordt een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek wordt er samen een beeld gevormd van de hulpvraag en tevens zullen de mogelijkheden van remedial teaching worden besproken. De specifieke leerbehoeften en leerdoelen van de leerling staan hierbij centraal.
Recente toetsgegevens en/of onderzoeksverslag(en) kunnen een toegevoegde waarde hebben. 

Onderzoek en handelingsplan 

Samen gaan we met de leerreis van start, zodat we gericht kunnen werken aan de beste ondersteuning. Het doel van de eerste begeleidingssessie is om, als remedial teacher, een zo volledig mogelijk beeld te vormen van de leerling met betrekking tot de hulpvraag of het leerprobleem. Tijdens de eerste begeleidingssessie, ga ik samen met de leerling op onderzoek uit naar eventuele ontstane hiaten. Indien nodig, zullen er verschillende testen worden afgenomen, die gerelateerd zijn aan de hulpvraag of het leerprobleem. Na de eerste begeleidingssessie, zal er door mij een handelingsplan worden opgesteld. Hieruit volgt een advies op welke passende wijze de remedial teaching kan worden ingezet. 

Advies

Naar aanleiding van de eerste begeleidingssessie, wordt het opgestelde handelingsplan met ouders/verzorgers besproken. Hierdoor wordt duidelijk welk begeleidingstraject het kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ook worden er afspraken gemaakt over het tijdstip, de duur en frequentie van de begeleiding. De gemaakte afspraken worden aan het handelingsplan toegevoegd.

Remedial Teaching

Het begeleidingstraject dat wordt aangegaan, is afgestemd op de leerdoelen/hulpvraag/leerbehoefte van de leerling. Tijdens de afgesproken duur van remedial teaching, wordt er intensief met de leerling gewerkt. Er wordt gekeken naar welke materialen of welke aanpak het beste bij de leerling past. Dit gaat uiteraard in samenspraak met de leerling zelf. Met als doel de leerling bewust te maken van de eigen manier van leren. 
Gedurende de begeleiding is er regelmatig contact met de ouders en eventueel de school. Dit draagt bij aan een optimale leerontwikkeling, zodat de leerling zich zowel op school als daarbuiten verder kan ontwikkelen en groeien.

Evaluatie

Aan het eind van het vooraf besproken begeleidingstraject, vindt er een evaluatiegesprek met ouders/verzorgers plaats. Hierin worden de vorderingen van het kind besproken. Naar aanleiding van de gemaakte voortgang en resultaten, wordt er gekeken of de begeleiding kan worden afgesloten of moet worden voortgezet.